Galerija

Italijani žabari

Đordano Bruno se okreće u grobu dok italijanski političari sramno prikrivaju nage statue da ne bi povredili “uzvišeni” moral iranskog predsednika u poseti Rimu. Današnja Italija, kao i ostatak Zapadne Evrope po hiljaditi put dokazuje totalnu beskičmenost, sramni kukavičluk i dvostruki- trostruki moral. Italija je bila začetnik renesanse i prosvetiteljstva. Sve ono najbolje što se dogodilo u Evropi dogodilo se u Italiji na početku Novog Veka. Pametni, napredni i hrabri Italijani stvarali su vrednosti za nas. Na žalost, Musolini, Vatikan i italijanska levica, svako na svoj način uništili su sve što je ikada u toj zemlji postojalo i vredelo. Italijane danas možemo s pravom zvati žabarima. Nakon ovakvih gestova, niko ne sme da se čudi kad borci Islamske Države gledaju naš evropski kukavičluk sa istim onim gađenjem, kao što je Hitler gledao Čemberlena, kao i ostale evropske političare tog doba kada su sramno puštali da nacizam proždire zemlju po zemlju.

Da ne uvredimo osetljive dušice Islamskih Teokrata

Da ne uvredimo osetljive dušice Islamskih Teokrata

Zanima me samo šta su više žabari pokrivali. Svoje skrivene ugovore o novom kontingentu prodaje oružja za koje znaju da će završiti u rukama vojnika Islamske Države ili to da Evropom, kao i Iranom vladaju teokratije. Naša se zove demokratija. U evropskoj teokratiji postoje zakoni kojima odrastao čovek ne sme da ide go ulicom. Ko to uradi, ide u zatvor ili plaća globu, kako gde. Dakle, okamenjena dupad i tvrdi kameni penisi da, živi goli ljudi ne. Da ne uvredimo ne znam šta ili ne znam koga, prinuđeni smo čak i na mestima gde nema nikakvog praktičnog razloga da budemo obučeni, kao na plaži, da se pokrivamo kostimima. Da Evropom vladaju filozofija i konzistentno poštovanje principa, onda bismo mogli sa ponosom ne samo da ne skrivamo statue nego da ih sa ponosom pokazujemo bilo kome. Kulture su otrov, sve kulture su otrov. Moramo se vratiti pravim vrednostima kojima nas filozofija uči. Univerzalnost, logika, eksperimenti, principi. Estetika je estetika, etika je etika. Ko se vređa zbog estetike, može slobodno da se vrati u svoj Iran i da tamo zabije glavu u svoj pesak i da ignoriše postojanje principa. A žabari, mogu da se vrate u svoju močvaru, jer tamo im je mesto, a ne da odlučuju o sudbinama miliona ljudi.

Ovo nekima zaista izgleda kao sitnica i pitaju se zašto sam toliko ljut, ali ne radi se o sitnicama. Statue nisu bolest, već simptom. Bolest je to što su sve evropske vrednosti uništene u Prvom Svetskom Ratu. Evrope, koju su stvarali Italijani u 16. veku, odavno više nema. Da iskoristim slogan jednog Amerikanca popularnog u nekoliko zadnjih meseci: Učinimo da Evropa opet bude velika.

P.S. Naravno da ne mislim da su svi Italijani žabari, znam da Italijani ne postoje, da nijedan kolektivitet ne postoji. Žabari su samo političari koji sisaju krv građanima. Ali, dragi ostali Italijani, Nemci, Francuzi, zašto glasate za takve ljude, zašto uopšte glasate za bilo koga? Mora da ima nešto i u vama.

http://www.politika.rs/sr/clanak/347975/Italijani-prekrili-nage-statue-u-muzeju-zbog-posete-iranskog-predsednika

Zumirajte dobro dok sve ne vidite, religiozno zatucane spodobe

Zumirajte dobro dok sve ne vidite, religiozno zatucane spodobe

Ako želite da odslušate, prilog počinje na 40 min 00 sek

Advertisements