Galerija

Zloupotreba vagine

U jednom od prošlih priloga opisao sam elementarnu biološku karakteristiku svih viših sisara, pa samim tim i čoveka. Ukratko, muškarcima je kriterijum da imaju seks sa ženom ako ona diše, dok je ženi kriterijum da bude sa muškarcem ako diše i ako je bogat. To ne znači da muškarci neće prvo pokušati prvo sa najzgodnijim ženama, ali ako ne budu u tome uspešni, vrlo brzo će snižavati svoje zahteve, dok ne nađu prvu koja će im reći da. Isto je i za žene i one će prvo pokušati sa najbogatijim, ali kako vreme bude prolazilo i one će jako snižavati svoje zahteve. I to je objašnjivo milionima godina evolucije, gde je žena zarobljena svojom aktivnošću rađanja, pa nije u stanju da privređuje i da bude nezavisna i zato biološki mora da bira muškarca koji je spreman da je izdržava godinama u periodu kada je majka male dece.

Naravno, to je čista biologija, ali veliki deo ljudskog ponašanja je biologija. Naravno, civilizacija je ta koja smanjuje ili ukida neke biološke imperative, ali niti je civilizacija duboko prodrla do svih ljudi, niti je garantovana, jednom kada se pojavi. Civilizacijski padovi desili su se često u našoj istoriji. Kako se civilizacija povlači, tako biologija dominira. A posebno zato što je civilizacija veoma mlada u odnosu na dužinu celokupne istorije homo sapiensa.

Osim toga, u jednom dugom periodu naše civilizacije i žene i muškarci imali su jako malo izbora, uglavnom su se dogovarali roditelji oko kombinovanih brakova. A kad nema izbora, nema moralnih odluka, radilo se o pukoj sili.

U današnje vreme, barem kod nas u Evropi, nametnuti brakovi su skoro nestali. Dakle, konačno smo se izborili da vrlina može da dođe da izražaja, da se ljudi biraju u zavisnosti od celokupnog kvaliteta partnera. Na žalost, vrlina u većini slučajeva ili uopšte nije uzeta u obzir ili vrlo malo. Pogledajte bilo koji film o modernom životu u zadnjih 70 godina, pročitajte bilo koju knjigu koja opisuje današnja vremena, analizirajte svoje razgovore sa svojim prijateljima i poznanicima. U 99% slučajeva se pominju zadnjice, kosa, noge, oči, mišići, račun u banci, a tako retko pravednost, požrtvovanost, istinoljubivost, radinost ili hrabrost. Kada se brakovi sklepaju na apsurdnim kriterijumima, da li je čudno što nasilje ne prestaje? Nakon 6-12 meseci hormonalne oluje, brak se uglavnom pretvara u to da žena ucenjuje muža nedavanjem vagine dok ne ispuni neke svoje prohteve, ali na kraju ni jedno od to dvoje nije zadovoljno, jer nema nikakvog realnog odnosa. Sve je samo puko preživljavanje, nezavisno od količine para.

Kada jednom budemo živeli u filozofskom društvu, dakle slobodnom društvu, dakle društvu gde su moral i civilizacija nadvladali biologiju, ovakve stvari se neće dešavati. Ali kako do toga stići? Evo još jedne veoma bitne poluge moći koja je u rukama nas ljudi, a ne tamo nekih vlasti, političara ili revolucionara. Žene imaju vlast nad muškarcima. Žene su uvek te koje pristaju na brak. Muški predlože, trude se na sve načine, ali statistički žene su te koje pristaju ili ne. E pa drage žene, upotrebite, umesto zloupotrebite svoje najjače oružje u ovom pred-filozofskom dobu čovečanstva. Ne venčavajte se za nasilne ološe, nezavisno od lepote ili bogatstva. Završavajte škole, zaposlite se, budite ekonomski nezavisne i veoma pažljivo birajte svoje muževe. Bolje samo 1 od 100 muškaraca da nađe ženu, nego da nastavimo da razmnožavamo nasilno društvo. Taj jedan bi morao biti moralan i nenasilan čovek. Ne papučar, ne žena u muškom telu, ne feminizirana rasplakana karikatura muškarca, već pravi muškarac, ali bez nasilja. Time biste vi žene, izvršili genetičku selekciju nad muškim delom stanovništva, rađala bi se deca neagresivnih ljudi. Nije sve u genima, ali značajni deo jeste. Zvuči grubo, ali setite se kako se od vuka došlo do pudlice. Ne kažem da nam samo pudlice trebaju, ali geni puno znače.

Ali zato žene, morate biti nepopustljive. Morate prestati da slušate vaše babe i strine, ženske časopise i pritisak društva. Svi oni vam uvek nameću jedno pitanje «Kad ti misliš da rađaš?». Ovo što vam ja savetujem je daleko efikasnije od bilo kog feminizma. Feminizam je na kraju borba u svilenim rukavicama za prevlast ženskog nad muškim rodom. Nije rešenje u tome ko će da vlada, nego da niko ne vlada nad drugima. Imate moć, zašto je ne iskoristite? Time biste puno dobile vi, a i mi muškarci, jer bi geni nasilnika stali. Nemoguće je da niste svesne ovog mehanizma, samo ga jako loše koristite danas. A, ako niste bile svesne, evo mog pljuska vodom da se osvestite.

Advertisements
od Markus Maki Objavljeno u nauka