Galerija

Tržišna analiza moje publike

Ako napravim čak samo površnu, mentalnu analizu tržišta, ko bi mogao da čita moj blog, moram da dođem samo do jednog zaključka: vrlo malo ljudi. Zašto?

1.) Bilo ko sa minimumom upotrebljive inteligencije, a to je uglavnom tehnička, otišao je ili odlazi u inostranstvo, a ti jure za svojim karijerama, nemaju vremena da se bave političkim i ekonomskim teorijama. Kad postanu stabilni, verovatno će ovakve stvari čitati na engleskom ili na lokalnom jeziku zemlje gde žive
2.) Od onoga što je ostalo, glupi ovde nemaju šta da traže, a pametne ovo ne zanima, jer jedini sa inteligencijom koji su ostali u Srbiji i na Balkanu uopšte, su oni koji rade za režim, a to znači za državnog gazdu u ovom kolonijalno-burazerskom kapitalizmu, koji, čak i kad bi se složili sa mnom, to ne bi hteli nigde da primene, jer oni pričaju ono šta im se plaća, ne šta je istina. Ostali su nostalgičari za socijalizmom i moji tekstovi ih zanimaju kao tursko groblje.

Tako da, sve u svemu, ovaj blog, služi više meni, nego publici, koja je mala, ali odabrana, ali zanemarljiva za bilo kakvu utilitarnu vrednost što se tiče promena. No, ne žalim se, libertarijanizam je ultra minorna ideja, čak i u Americi gde je najjači. A vi koji ovo pratite, nije da vam podilazim, ali spadate, ili u ultra-produhovljene ljude, ili u čudake koji se hvataju za bilo šta ekstravagantno, ali takvi, verovatno, brzo otpadnu, jer ne obećavam brda i doline, pa im dosadi. Mada, Robert – Bob Murphy, hvalio se Tom Woods-u da, kada je pre par godina išao po Istočnoj Evropi da je naleteo na publiku koja se ne može smatrati baš zanemarljivom. Verovatno, ista mala grupica čita ovo, prati Boba itd. Mi smo za ovo vreme ono što su Hrišćani po katakombama bili pre 2000 godina. Neko mora i to, neko uvek mora da bude prvi u nečemu.

Vlasti od petog oktobra do danas će u istoriji biti zapamćene kao oni koji su bili uzrok zašto se socijalizam ponovo vratio na Balkan, jer su sa svojim fašističkim kapitalizmom tako ogadili ljudima kapitalizam, da će jednostavnom fiziološkom reakcijom da ispliva neki novi populista, koji će opet da uspostavi neki novi Centralni Komitet. E jadna li je sudbina balkanska.

Ako želite da odslušate, prilog počinje na 47 min 10 sek

Advertisements
od Markus Maki Objavljeno u politika