Komentari

Nakon često ponovljenog pitanja nekih čitalaca zašto blog držim zatvoren za komentare, evo javnog odgovora za sve. Razloga ima više, ali 2 su najbitnija:

1.) Hejtera na ovom svetu ima više nego lajkera. Zamislite moj blog kao fasadu moje privatne kuće, poslednja stvar koju bih poželeo je da mi neki klero-fašista ili instant-nacional-patriota ižvrlja sprejem jednu od njihovih „dubokoumnih“ misli. Žao mi je onih drugih koji tako gube priliku da nešto lepo i pametno kažu, ali odnos snaga je za sad takav. Hejteri misle da je demokratija javna pljuvaonica, da bilo koja reč može da se prilepi bilo gde.

2.) Blog nije moj posao, a da jeste mogao bih da skidam neumesne komentare, ali to zahteva vremena. Ne želim da trošim svoje vreme na to. Možda mi se tako smanjuje čitanost. U redu, prihvatam to. Ne mora svaki blog da bude isti. Komentari NISU pravo čitalaca. To je dobra volja pisaca.

Biće možda nekih priloga koje ću pojedinačno otvarati za komentare, ali to će biti u svrhu nekih konkretnih akcija, kada će interakcija biti poželjna.

Ako baš želite nešto da mi kažete ili ostalim čitaocima, imate priliku, na kraju svakog posta stavio sam neku vrstu pitalice-ankete. To je prilika da pokažete šta mislite o mnogim temama. Odgovore koje sam ponudio ponekad su objektivni, često subjektivni. Dakle nekad ima i više tačnih odgovora. U subjektivne odgovore sam stavio i neke koje ja ne podržavam, ali zato dajem priliku i onima koji drugačije misle da iskažu svoje mišljenje. Eto, to je najdalje koliko želim da dopustim neistomišljenicima. Kako se radi o javnim pitanjima i drugi će videti procenat ljudi koji misli jedno ili drugo. Nazvao bih to, kanalisano neslaganje. To je prihvatljivo.

 

Ako želite da odslušate, prilog počinje na 48 min 30 sek

 

Advertisements